מדריך כשרות בוורשה

ורשה בירת פולין נולדה מחדש לאחר מלחמת העולם השנייה, ומציגה שילוב של ישן וחדש ועיר צומחת ויפה להפליא. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות בוורשה, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

הקהילה היהודית בוורשה החלה להתפתח במאה ה-14, עם עלייתו לשלטון של קז'ימייז' השלישי, מלך פולין שהיה ידוע באהדתו ליהודים. בסוף המאה גורשו היהודים מהעיר וחלקם התיישבו בפרברים ובכפרי האזור. כמה מאות שנים לאחר מכן החלו היהודים לחזור ולהתיישב בוורשה. בשנת 1765, נערך מפקד אוכלוסין ולפיו חיו בוורשה כ-2500 יהודים. הקהילה הייתה מגובשת, ניהלה מוסדות דת וחינוך והחלה לצמוח.

בתחילת המאה ה-18 הוקם הרובע היהודי בוורשה. רק בנקאים יהודים, סוחרים, אנשי צבא ורופאים הורשו להתגורר ברובע ובתנאי שיתלבשו בסגנון אירופאי וילדיהם ילמדו במוסדות החינוך הכלליים. כמה שנים לאחר מכן נוסדה אגודת רבנים בחסות הממשלה, הועד נסגר בשנת 1863 במהלך המרד הפולני. האוכלוסייה היהודית של ורשה המשיכה להתפתח במאות הבאות. הפרעות והפוגרומים הביאו עשרות אלפי יהודים לוורשה ובתחילת המאה ה-19 מנתה הקהילה כ-330 אלף יהודים. המאבקים הפנימיים בתוך הקהילה היהודית בוורשה ובפולין התקיימו בין המפלגות הציוניות לבין היהודים החרדים שהתאגדו ויצרו את "אגודת ישראל". עם זאת, "הבונד", מפלגה יהודית סוציאליסטית הייתה המייצגת הרשמית של היהודים מול השלטונות בפולין ולאחריה הוקם ועד מיוחד.

עם פרוץ מלחמת העולם השניה, היו היהודים כשליש מאוכלוסיית העיר. הכיבוש הנאצי הוביל להקמת הגטו, להרג שיטתי ולמותם של כ-370 אלף יהודים מתושבי העיר. עם שחרור העיר, התיישבו בה מחדש כמה אלפי יהודים שחוו התקפות אנטישמיות רבות, כל אלה גרמו לגל עזיבה גדול שבישר את סופה של הקהילה. רק בעשרות השנים האחרונות החלה הקהילה היהודית בוורשה להתאושש. בעיר יש כיום בתי כנסת, מסעדות וחנויות למזון כשר, בית חב"ד פעיל ומוסדות דת וחינוך.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב print