מדריך כשרות בפאפוס

פאפוס, עיר החוף האטרקטיבית והבירה ההיסטורית של קפריסין, הפכה בשנים האחרונות לעיר האהובה ביותר על התיירים הישראלים.  ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך כשרות בפאפוס שיעזור לכם לשמור על דיני הכשרות בעיר עם כל מה שאתם צריכים לדעת: מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

בית המלוכה של הדוכס הצרפתי גי דה ליזיניאן שלט בקפריסין עד למאה ה-15. בתקופת שלטונו, שגשגה קהילת יהודי קפריסין בערים רבות, בהם קהילה יהודית עתיקה שחיה בפאפוס. עבור הדוכס, קפריסין הייתה פרס ניחומים לאחר שהפסיד בקרבות הצלבנים מול המוסלמים ונאלץ לעזוב את ירושלים.

תחת שלטון האימפריה העות'מאנית המשיכו היהודים בקפריסין לחיות בשקט יחסי. לאחר הכיבוש הבריטי במאה ה-19 ניסו בני הקהילה להקים יישובים חקלאיים שבסופו של דבר לא הצליחו להחזיק מעמד. בסוף המאה ה-19, ניסתה קבוצה גדולה של יהודים שהגיעו מרוסיה להקים יישוב בסמוך לפאפוס, אליהם הצטרפו כמה יהודים שהגיעו מרומניה אך יוזמה זו לא העלתה פרי. קבוצה נוספת של יהודים, בתמיכת אגודת הקולוניאלים היהודית ותנועת אהבת ציון מלונדון, ניסו להקים יישובים נוספים, אך הם לא ידעו להתמודד עם האקלים והסביבה השונה, ולבסוף התכנית נגנזה.

בתקופת מלחמת העולם השנייה ומאימת השלטון הגרמני, ברחו יהודים רבים לקפריסין. בתום המלחמה, הפך האי לכלא למעפילים ולמהגרים בלתי חוקיים שניסו להסתנן דרך הים לישראל ונתפסו על ידי הבריטים. בין השנים 1945-1949 נכלאו באי 11,000 יהודים שבסופו של דבר שוחררו ועלו לישראל.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב print
תוכן פרסומי