מדריך כשרות באודסה

אודסה היא כבר יותר מ-200 שנה עיר הנמל התוססת שלחופי הים השחור, ולכן גם יעד נופש אטרקטיבי ומושך תיירים. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות באודסה, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

אודסה נוסדה רשמית בסוף המאה ה-18 כאשר הצבא הרוסי כבש את השטח מידי האימפריה העות'ומאנית. עד מהרה גדלה הקהילה היהודית במקום, היהודים  שלטו בסחר התבואה והחזיקו ברוב מוחלט של מפעלי הייצוא. יהודים שהגיעו מהעיר ברודי שבחבל גליציה הפכו לאליטה התרבותית של העיר והביאו עמם את תנועת ההשכלה.

בסוף המאה ה-19 הפכה אודסה לעיר עם סצנת תרבות עברית תוססת והתגוררו בה יהודים מפורסמים רבים כמו חיים נחמן ביאליק, אחד העם ועוד סופרים ומשוררים שהתקבצו תחת הכינוי "חבורת אודסה". במשך כ-130 שנה ועד לתחילת המאה העשרים, קהילת יהודי אודסה צמחה באופן חסר תקדים ומנתה כשליש מאוכלוסיית העיר, הקהילה היהודית הגדולה ביותר בברית המועצות.

באוקטובר 1941 כבשו הגרמנים בשיתוף הצבא הרומני את אודסה, אלפי יהודים נמלטו ואלה שלא הצליחו נשלחו למחנות ההשמדה. במהלך המלחמה רצחו הגרמנים והרומנים באופן שיטתי עשרות אלפי יהודים מאודסה וסביבתה. מקהילה שמונה קרוב ל-200 אלף, נותרו אחרי המלחמה כ-5000 יהודים.

הקהילה לא התאוששה לגמרי עד היום ויהודים רבים עזבו במשך השנים. בשנות ה-90 הוקמו בסיוע הג'וינט מוסדות חינוך וקהילה. כיום מתגוררים באודסה כמה אלפי יהודים ויש בעיר 2 קהילות יהודיות מרכזיות עם בתי כנסת, מוסדות חינוך ורווחה.