מדריך כשרות במילאנו

לעיר מילאנו יש היסטוריה עתיקה ומרתקת. "מילאן" (בפי המקומיים) שאחרי איחוד איטליה בשנת 1861, היא גם מרכז תעשייתי ותרבותי חשוב, ונקודת יציאה לטיולים בצפון איטליה. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות במילאנו, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

שיתוף עם חברים

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

יש מעט מאוד עדויות היסטוריות על יהודים שחיו במילאנו ומחוז לומברדיה בתקופות העתיקות, אבל יש לא מעט סימנים שיהודים חיו באזור טרום ימי הביניים כסוחרים וכבעלי קרקעות. במסמך רשמי שפורסם בתחילת המאה-13 יש התחייבות של מועצת העיר לגרש את כל היהודים מהאזור. בסוף המאה ה-13 ביקשה קבוצת יהודים מגרמניה משליט מילאנו ג'אן גלאצו ויסקונטי, אישור להתיישב במחוז לצורך מסחר. הבקשה התקבלה וזו הייתה תחילתה של ההתיישבות היהודית בלומברדיה באופן רשמי.

הקהילה במחוז לומברדיה גדלה עם הצטרפותם של יהודים גרמנים, ובהמשך גם יהודים ממרכז ודרום איטליה, מצרפת ומאוחר יותר מספרד. היהודים התיישבו במחוז אך לא במילאנו, שם נאסר עליהם לגור יותר משלושה ימים רצופים.

בסוף המאה ה-16 גורשו כל היהודים ממחוז לומברדיה והאזור נותר ריק מיהודים עד למאה ה-18. באותה התקופה החלו יהודים להתיישב בעיר, רובם הגיעו מהעיר מנטובה ומטוסקנה. יהודי מילאנו היו משכילים מאוד. חלקם עסקו באמנות, במשפטים וברפואה והיו גם פרופסורים ומהנדסים. בשנת 1892 נחנך בית הכנסת הגדול (שנהרס במלחמת העולם השנייה ושוקם לאחר מכן).

בשנת 1938 החלו לראשונה גילויים אנטישמיים באיטליה שהשפיעו גם על קהילת מילאנו שהחלה להצטמצם. באותה תקופה חיו בקהילה קרוב ל-10 אלף איש. בתאריך 1 בדצמבר 1943 החלו הגרמנים במבצע לאיסוף יהודי מילאנו וכ-800 מהם נשלחול למחנות ההשמדה. בשנת 1948 בעקבות מלחמת העצמאות נמלטו יהודים רבים מצפון אפריקה למילאנו. הקהילה שוקמה וכיום חיים בעיר כמה אלפי יהודים, הקהילה השנייה בגודלה באיטליה.