מדריך כשרות בברלין

ברלין, מצד אחד קוסמופוליטית, ליברלית, תוססת ומגניבה, מצד שני מלכותית, אומנותית ועם תפקיד בלתי נשכח בהיסטוריה היהודית. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות בברלין, בירת גרמניה, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

אחת העדויות המוקדמות ביותר על קיומם של יהודים בברלין היא בחוק שקבעה מועצת העיר מסוף המאה ה-13, האוסר על סוחרי צמר לספק ליהודים חוטים. יהודי ברלין של אז עסקו בעיקר במסחר, מלאכת יד ושירותים פיננסיים. הם שילמו מיסים עבור שירותי הקהילה וזכויות כמו חתונה וקבורה. בתקופת ה"מגפה השחורה" בסוף המאה ה-14, נשרפו בתי היהודים ומרביתם נספו או גורשו מן העיר.

במאות השנים שלאחר מכן הורשו יהודים לחזור להתגורר בעיר ומדי פעם סבלו מרדיפות, הגבלות וגירוש. במאה ה-18 עסקו יהודי ברלין בעיקר בבנקאות וסחר במתכות ובאבנים יקרות. חלקם שימשו כיהודי חצר וזכו להגנה מהשלטונות. בתקופת שלטונו של פרידריך הגדול (1740-1786) השתפר מצבם הכלכלי, התרבותי והחברתי של היהודים בברלין.

במאה ה-19 סבלה הקהילה בברלין מפיצול בגלל עליית תנועת ההשכלה והרפורמות החדשות. מינויו של הרב הרפורמי אברהם גייגר כרב הקהילה בברלין נתקל בהתנגדות חריפה מצד חוגים אורתודוקסיים, בעקבות הוקמה קהילת עדת ישראל, שקיבלה הכרה רשמית מהשלטונות.

המאה העשרים בישרה על עליית האנטישמיות בגרמניה ובברלין בפרט. בזמן שהנאצים תפסו את השלטון, הקהילה היהודית הרשמית של ברלין מנתה כ- 172,000 איש. אירועי ליל הבדולח, רדיפות, גירוש והשמדה שיטתית בתקופת השואה, צמצמו את מספר בני הקהילה בצורה דרמטית. לאחר המלחמה, חיו בברלין כמה אלפי יהודים בודדים. כיום בברלין מתרכזת הקהילה היהודית הגדולה ביותר בגרמניה, ובה יהודים שהיגרו ממדינות רבות בעולם, כולל מישראל.