מדריך כשרות בברצלונה

ברצלונה היא אחת הערים הפופולריות והאטרקטיביות בעולם, משדרות הלה רמבלס ועד למוזיאונים ולרחובות התוססים. ומה עם שומרי הכשרות? הנה מדריך לשומרי כשרות בברצלונה, עם כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שנוסעים לחופשה בעיר. מה אוכלים, איפה עושים שבת ובאיזה מלונות הכי כדאי להיות.

כל מה שחשוב לדעת

שיתוף ב whatsapp
ווטסאפ
שיתוף ב telegram
טלגרם
שיתוף ב email
שליחה
שיתוף ב print
הדפסה

לינה ואירוח

מלונות כשרים או קרובים במרחק הליכה קצר לבית חב"ד, מידע על פתרונות לשבת והזמנה מהירה.

חנויות ורשימת אוכל כשר

מידע על אוכל כשר שאפשר לרכוש בחנויות, חנויות עם מוצרים כשרים מיובאים ופתרונות נוספים.

מסעדות כשרות וקייטרינג

מדריך למסעדות כשרות בסביבה, שירותי קייטרינג עם אוכל מוכן כשר לשבת ולחג ועוד.

בית חב"ד בסביבה

כתובת בית חב"ד הקרוב, הרשמה לסעודות שבת, יצירת קשר ופרטים נוספים.

הידעת?

הקהילה היהודית של ברצלונה היא אחת מהקהילות הכי עתיקות בספרד. ראש ישיבת סורא רב עמרם גאון, שלח את הסידור שערך אל קהילת ברצלונה כבר במאה העשירית לספירה. באותה תקופה התקבצו היהודים באזור העיר העתיקה וסביב הנמל של העיר, שם עסקו במסחר ובמלאכות כפיים שונות. תיעוד היסטורי של נוסע ערבי משנת 1069 מספר על יהודים רבים בחיים בברצלונה, למרות שלפי הארכיון הרשמי, יש באותה התקופה כ-60 שמות יהודים בלבד. סביר להניח שיהודים מילאו תפקיד פעיל בכלכלתה של העיר, ולכן היתה להם נוכחות בולטת. אחד מהיהודים המפורסמים של אותה תקופה היה אברהם בר חייא, מתמטיקאי, אסטרונום ופילוסוף יהודי שהיה מקורב למלך.

בהמשך השנים גברה השפעתם של היהודים בעיר, אך גם האנטישמיות כלפיהם מקרב שאר האוכלוסיה. בסוף המאה ה-13, פוטרו יהודים רבים שהיו בתפקידי מפתח בעקבות לחץ של האצילים בקטלוניה. בשנת 1306 הצטרפו לקהילה של ברצלונה כמה עשרות משפחות שהיגרו מצרפת, והקימו את בית הכנסת הצרפתי. באותה תקופה, בית העלמין היהודי שכן במונז'ואיק. במאות שלאחר מכן, היה ליהודי ברצלונה יתרון חברתי-כלכלי מובהק. חלק ניכר מהנדל"ן בעיר היה בבעלות יהודים. כמו כן, רובם עבדו כבעלי מלאכה (אורגים, צבעים, סנדלרים, נגרים, נפחים ועוד) והתארגנו בגילדות שייצגו אותם. אחרים עבדו כסוחרים מעבר לים, לסוחרים היהודים של ברצלונה היה יתרון ברור על הנוצרים ביכולת להתחבר עם סוחרים יהודים מהמדינות סביב הים התיכון.

הצלחה זו גרמה לעלילות דם ולמהומות אנטישמיות. במהלך המהומות בברצלונה נהרגו 400 איש, הרובע היהודי נפגע קשות ובתי יהודים נבזזו. רשויות העיר ניסו להגן על יהודי ברצלונה אך נכשלו. עם זאת, האפיפיור הכריז על איסור של יהודים לגור בברצלונה, והקהילה חדלה מלהתקיים. חלק קטן התנצר והמשיך לגור בעיר, אך הם נרדפו בהמשך על ידי האינקוויזיציה. כך למעשה החיים היהודים בברצלונה נפסקו, עד לתחילת מאה העשרים.

לפני כ-120 שנה, החלו יהודים שוב להתיישב בברצלונה. רוכלים יהודיים ממרוקו ותורכיה, יהודים מפולין וגם עולים מצפון אפריקה. בשנת 1935 חיו בברצלונה למעלה מ-5,000 יהודים. במלחמת האזרחים בספרד עזבו את ברצלונה יהודים רבים. בתקופת מלחמת העולם השנייה הפכה ברצלונה למרכז מקלט לפליטים, בסיוע ארגון הג'וינט. כיום חיים בברצלונה כמה אלפי יהודים, חלקם הקטן מזוהה עם מוסדות הקהילה היהודית.